duminică, 27 octombrie 2019

Fericirea - Bucuria si starea de bine

Salut!
Vreau sa vorbim despre fericire si starea de bucurie care ar trebui sa fie un vizitator cat mai des si o prelungire nu o cautare in permanenta a acestei stari.
Iti pun o intrebare - cat de des ti s-a intamplat in viata ta sa fii intrebat de catre cineva daca esti fericit? :)
Si daca ai fost intrebat ce i-ai raspuns? Adauga un comentariu cu experienta ta ca sa coacem mai bine aceste ganduri si idei despre fericire. :)

Daca esti grabit si nu ai timp de citit iti dau rapid definitia mea despre fericire.

Definitia si crezul meu despre fericire.
Nu cauta fericirea si o vei gasi, clipele de fericire au fost atunci cand nu cautai fericirea. Floarea este in interiorul tau, tot ce trebuie sa faci este sa o lasi sa infloreasca - fii deschis chiar acum la acest lucru.
Atunci cand incetezi sa o cauti ea apare - deoarece cautarea inseamna un efort
al mintii, iar necautarea inseamna o stare de relaxare. Iar fericirea e posibila
numai cand esti relaxat. Cand o cauti te duci undeva in viitor dar viitorul nu exista, sau cel putin nu a venit - tot ce exista e prezentul, iar tu te indepartezi de prezent. Poti fi fericit doar in prezent. Cand esti cu adevarat fericit esti plin de beatitudine iar timpul si spatiul dispare.
Fericirea este mereu cu tine, nu are nicio legatura cu alte lucruri - fericirea se supara cand o cauti in alta parte, de asta se intampla sa nu o gasesti cand o cauti, ea se afla pe partea cealalta a monedei sa zic asa - roteste moneda invers.

Fericirea apare atunci cand suntem intr-o stare de abandonare totala la tot ceea ce tinde mintea noastra sa acapareze.
Ea apare atunci cand viata si activitatea ta sunt pe deplin in armonie cu tot ceea ce faci. Daca iubesti tot ceea ce faci si nimic nu te distrage atunci esti fericit. Iar atunci cand faci ceva nu te gandi deloc la rezultat - pierde-te in tot ceea ce faci cu toata daruirea.
Nu cauta sa faci sau sa obtii ceva crezand ca vei fi fericit - fericirea naturala este conditia de baza iar ea se gaseste mereu in centrul fiintei tale, celelalte sunt scopuri sau simboluri.

Fericirea te poate gasi doar intr-un fel - cu asta vreau sa zic ca nu incerca sa fii bancher daca existenta vrea sa fii dansator.
In acest sens - ca sa fii fericit e nevoie sa faci o schimbare spontana a stilului tau de viata - si poti incepe totul de la inceput asa cum iti dicteaza flacara din launtrul tau sa faci, fara sa aplici careva sabloane impuse de catre cineva.
Aici vreau sa facem o distinctie intre cunostinte si cunoastere - in linii generale, cunostintele reprezinta informatii acumulate de la altii. Insa, cunoasterea este sursa si acea inteligenta vie. Iar acest corp a fost creat de aceasta inteligenta vie.
Oricine poate deveni fericit intr-o clipa, conditia este si depinde de starea fiecaruia de constienta. Daca ea este pe jumatate treaza atunci poti incurca placerea cu fericirea - placerea este animalica, fericirea este omeneasca, bucuria este spirituala iar extazul este divin.
Placerea impune mereu sa o cauti sa o ceri - fericirea te face sa fii propriul tau stapan.
Unii au parte de senzatii marunte si cred ca sunt fericiti.
Atunci cand eul tau personal dispare, cand nelinistea te-a lasat si te afli intr-o stare profunda de multumire si de liniste, cand nu te gandesti la trecut sau viitor si esti prezent pe deplin in fiecare clipa din viata ta si acea clipa este totul - atunci esti fericit cu adevarat.


Despre fericire se poate de vorbit mult - iar parerile care ar defini fericirea pot varia de la om la om.
Si eu mi-am propus sa inteleg mai bine cum stau lucrurile in ceea ce priveste fericirea. Iata de ce in continuare mi-am propus sa analizez si sa vad daca ma caracterizeaza tot ceea ce ne invatat marii maestri de pana acum. Voi incerca sa cuprind cate putin din careva idei si ganduri simple si naturale pe care le gasesc eu mai aproape de adevar si pe care le poate intelege orice om ce nu are nevoie de cine stie ce facultati in spate.

Hai sa-ti soptesc ceva la ureche - fii fericit, lasa deoparte toate gandurile si grijile cand citesti ceea ce am pregatit!
Vreau sa te acopere starea de fericire si sa stai cu ea in permanenta!

Bucuria unui om trebuie sa fie mediul strict necesar pentru ca toate celelalte activitati pe care le dezvolta oamenii sa se desfasoare in cea mai magica maniera. Daca fericirea nu reprezinta fundalul vietii unui om - atunci chiar si cele mai placute activitati pot deveni o povara.
Fiecare dintre noi se descurca in diverse moduri si in functie de capacitatile posedate - astfel poti rezolva diverse probleme cu care te confrunti - dar daca fericirea este o tovarasa constanta in viata fiecaruia dintre noi, atunci cel putin noi insine nu vom reprezenta o problema in viata noastra.
In acest sens - viata devine o calatorie a unei celebrari cu descoperiri nelimitate.

Nu exista nimeni pe lumea asta care sa nu fi fost fericit. Toata lumea a fost fericita. Problema este ca nu toti sunt capabili sa mentina acea stare de fericire, asta ar insemna pierderea firului - tot ce trebuie de facut e sa stai agatat de el.
Fiecare in parte poate descrie momentele de fericire ca fiind unice - precum fiecare este unic in felul lui asa si trairile fericite sunt unice si uneori greu de exprimat in cuvinte - cu alte cuvinte nu o poti descrie.

Cu toate astea, fericirea nu este ceva care trebuie de inteles, de masurat sau de povestit, ea trebuie traita - stii ca-mi place de multe ori sa zic ca despre anumite lucruri nu se discuta dar se fac, exact asa e si cu fericirea si starea de bucurie. Totul trebuie sa vina pe un fundal natural si echilibrat

Privind fericirea de la un nivel mai inalt ar exista doua lucruri mari si clare ce pot fi spuse despre fericire si starea de bucurie.
<strong>1. Primul lucru este: cat de fericit si bucuros esti tu.</strong>
<strong>2. Si al doilea lucru este: cata fericire si bucurie oferi celor din jurul tau.</strong>

In continuare ne vom agata de aceste doua aspecte si le vom "dijghioka" sa zic asa. :)

Ce este fericirea si ce determina fericirea oricarui om?
Cand te simti cu adevarat bine in viata ta - E atunci cand la baza fericirii sta fundamentul starii de bine, indiferent de situatie, corect?
Deci, fundamental, a fi bine inseamna un anumit nivel de bucurie, o anumita stare vioaie de abundenta a sentimentelor exprimate prin manifestatii interioare si/sau exterioare intr-un mod cat mai natural a vietii -  ceea ce se numeste fericire.
Intr-un cuvant scurt, este vorba de: <strong>exuberanta</strong>.

<strong>Marii ganditori si anumite studii si cercetari arata ca un anumit procentaj de fericire este cauzat:
1. de factorii genetici - 30%
2. de actiunile facute in mod intentionat - 40%
3. de circumstantele din viata fiecarui om in parte - 30%
Nu este clar daca procentajul fiecarui aspect in parte este valabil pentru toti in aceeasi cantitate - oamenii sunt diversi iar fiecare dintre cele 3 aspecte ar putea sa castige mai mult pentru fiecare individ in parte, ceea ce ar contrazice aceste studii si cercetari.</strong><!--more-->

De fapt, in ceea ce priveste viata - totul se rezuma la energiile de viata ale oricarui om - ele se petrec intr-un mod mai exuberant decat se intampla in mod normal.
Cand faci sport si/sau consumi alimente sanatoase te simti excelent, corect? E pentru ca energiile vitale sunt la nivel maxim.

Mana in mana cu fericirea sta depresia, ceea ce inseamna ca energiile de viata au devenit foarte scazute si atenuate.

Fericirea inseamna ca energiile de viata sunt exuberante - pot fi multe cai de a descrie fericirea, dar numai cei care sunt fericiti stiu cu adevarat ce inseamna sa fii fericit.
Si precum am spus de la inceput ca nu exista om care sa nu fi fost fericit - problema e ca nu toti pot mentine aceasta stare de bucurie.

Cand se vorbeste despre fericire, multi oameni cred ca acest lucru este ceva greu de obtinut si ca ar consta in cine stie ce actiuni de intreprins.
De fapt, nu trebuie de impus cine stie ce rezolutii asupra vietii personale - doar mici unelte care sa asigure ca nu se scufunda barca sa zic asa.

Si ca sa vezi cat de simplu este - nu conteaza ce tip de activitate ai, incearca la sfarsitul fiecarei zile sa vezi daca ai fost mai fericit azi decat ieri si care sunt motivele. Nu conteaza cu ce te ocupi - doar rezerva-ti cateva minute in fiecare seara, si verifica-ti statutul fericirii si al bucuriei tale din timpul zilei - daca vei observa ca te simti mizerabil si nu ai niciun motiv sa fii fericit - sau mai mult, daca pe parcursul zilei nu ai facut pe nimeni cel putin sa zambeasca in mod natural, si daca mai adaugam ca totul este din cauza activitatii tale si/sau a caracterului tau - atunci trebuie sa-ti zic ca ai nevoie de o schimbare.

Nu e obligatoriu sa te schimbi definitiv, pentru ca  daca vom fi cu totii la fel nu ar mai fi acea magie si acel joc colorat pe care il face lumea, ci ar fi totul o tacere imensa - ca sa-ti dau un exemplu e ceva de genul ca atunci cand te intalnesti la un paharel cu prietenii si se dezlantuie manifestul natural din fiecare si toata lumea canta si danseaza bucurandu-se unii de altii.
Ceea ce trebuie sa faci in timpul zilei e sa privesti constiincios la raportarea dintre tine si lucrurile sau cei cu care intri in contact - te fac ei pe tine fericit sau ii faci tu pe ei? :)

<strong>Trebuie sa-ti spun ca adevarata bogatie a vietii este fericirea si starea ta de bucurie - impreuna cu experientele tale de viata.</strong>
Si nu orice tip de afacere pe care o conduci - asta daca nu cumva esti clown si faci lumea sa zambeasca. :)

Precum am zis mai sus - observa cat de fericit esti tu si cata fericire oferi celor din jurul tau. Cu toate astea, nu trebuie sa te simti indispus si plictisit. Ai nevoie sa-ti activezi acele coduri care raspund de fericire si starea de bine.

Bucuria nu este un obiectiv de la sine, ci este o ambianta necesara pentru viata. Daca nu setezi aceasta ambianta, totul se va petrece intr-un mod de plictiseala, doar de dragul timpului si al spatiului pe care il umpli atunci cand iesi din casa.

Dimineata cand te trezesti - e o minune, nu trece cu vederea acest lucru, bucura-te, trebuie sa fii super fericit de acest lucru minor care pare la prima vedere - a devenit o obisnuita sa nu mai atragem atentia la acest lucru. Fii ca copilul cel mic - deschis pentru orice si oricine.

Constientizeaza ca nu suntem aici pe vecie - poate iti parea straniu si ciudat sa te gandesti la acest lucru, dar de fapt asta e o realitate pe care o ignori - incercand sa traiesti intr-o lume creata de tine - daca oamenii ar constientiza ca timpul nu este nelimitat, atunci nimeni nu ar mai comite rau altuia si nu ar avea dorinta de a pierde timpul in zadar cu diverse lucruri nesemnificative. Chiar daca am vrea noi sa fim aici nelimitat - nu crezi ca am deveni cu totii insuportabili si ne-am plictisi la infinit?

Deci, constientizand ca vremea trece, te-ai bucura de viata intr-un alt mod si ai fi mult mai fericit si bucuros de toti cei din jur - ai privi lumea cu alti ochi. Ai avea timp sa observi totul din jurul tau, cat de minunata este viata, natura si tu ca om.

In cazul in care fericirea ta are la baza ca te compari cu altii care au mai mult decat tine sau mai putin decat tine - trebuie sa intelegi ca toate realizarile materiale vor parea valoroase numai atunnci cand vor fi comparate cu alti oameni care nu dispun de ele - aceasta bucurie poate sa derive din suferinta altora - iata de ce aceasta bucurie nu poate fi numita o bucurie autentica.

Imagineaza-ti ca existi doar tu pe aceasta planeta, intreaba-te pret de cateva minute -  ce ti-ai dori?
Ce ai vrea sa faci daca nu te-ai putea compara cu nimeni?
Ce ar conta cu adevarat pentru tine daca nu ar fi cineva care sa te aprecieze sau sa te critice?
Ce te-ar motiva sa faci anumite lucruri?
Se pare ca mai nimic, nu?
Ar fi totul inutil, stiind ca esti singur nu ai avea niciun motiv de a face ceva, decat daca nu cumva vei vrea sa-ti incepi cautarea sa gasesti pe cineva cu care vrei sa stai la o discutie si sa beti un ceai. :)
Dar poate cel mai probabil daca vei practica acest exercitiu cat mai des - te vei alinia cu aspiratiile tale reale, dinstantandu-te de tot ceea ce te tine legat si toate celea cu care te indentifici zi de zi.

<strong>Ca sa ne agatam de ce-am zis mai sus - precum ca fericirea este rezultatul actiunilor noastre facute in mod intentionat.</strong>
Prima invatatura despre care ar fi vorba, este karma, multi cand aud de karma incep sa se gandeasca la diverse lucruri, nu trebuie sa te temi, karma nu este ceva ce vine asupra ta de undeva - karma este si inseamna actiunea totala a lucrurilor facute de catre tine.
Viata si experienta vietii fiecaruia sunt in intregime determinate de actiunile efectuate de fiecare in parte.
Daca acest lucru ar determina fericirea ta si nu il vei face constiincios, atunci nu vei vedea nicio schimbare. Daca vei da mereu vina pe altcineva si vei arata cu degetul catre cutare ca este de vina pentru cutare lucru, atunci nu vei putea atinge starea de fericire in mod natural.
Retine - Nu vei putea mereu sa rezolvi problemele celor din jur si/sau sa negociezi cu ele. Daca altii au o problema, asta e treaba lor - tu ai probleme cu ei? Daca nu ai - atunci nu ai de ce sa-ti faci griji. Tot ceea ce trebuie sa faci e sa-ti rezovi problemele tale intai. Actioneaza doar constiincios si cu folos in directia care nu te-ar face sa ai remuscari dupa asta.
Pe alocuri poate vei avea nevoie sa-ti cureti energiile daca ai in spate multe actiuni murdare. Nu dispera, totul se curata doar daca vrei si actionezi.

Toate gandurile care ni le cream sau ne vin in minte sunt posibilitati si capabilitati, iar pentru cei care nu exploreaza posibilitatea prin perspectiva corecta - aceasta posibilitate poate deveni o probema - de exemplu multi isi pot pierde cumpatul doar pentru simplul fapt ca pot gandi putin mai departe decat se cere la acel moment pentru a rezolva situatia. Iata de ce uneori unii fac din tantar armasar prin generarea de ganduri sau manifesturi - nu isi dau seama ca pot afecta relatiile cu cei din jur - nu e o problema daca rautatea iti place, poti face si zice orice - dar retine ca te poate afecta atat pe tine cat si  pe celalalt, iata de ce trebuie sa privesti din ambele puncte de vedere fiecare actiune intreprinsa.

Ceea ce se intampla in interiorul tau, toata experienta de viata este in intregime creata de tine - aceasta creatia este karma ta. Karma inseamna actiunea ta.

Daca crezi ca lucrurile te fac fericit - atunci, iti recomand ca sa faci cat mai des acest lucru - incearca sa-ti reamintesti de fiecare data cand iti vine in minte sau cel putin cand mergi la culcare seara ca tot ceea ce posezi nu sunt una cu tine si punele imaginar deoparte - de exemplu: lucrurile, banii, masinile, afacerile, casele, oamenii, relatiile, machiajul, hainele, emotiile, pana si corpul cu povara din inima nu sunt una cu tine. Sau vrei sa zici ca sunt? Bine daca vrei sa zici ca sunt pastreaza-ti pasiunea si iubirea pentru ele - dar oricum punele deoparte imaginar pentru cateva secunde sau minute sau chiar pe durata somnului. Si fii un spectator la tot ceea ce ai lasat deoparte.

Practicand acest lucru in fiecare zi si cat mai des - vei deveni mai constient  de acest lucru fundamental, inclinand din ce in ce mai mult catre a te dezindentifica cu toate aceste lucruri, cu toate ca poti fi implicat in ele, oricum te vei elibera de multa suferinta inutila si nebunia specifica a mintii umane ce tinde mereu catre a agonisi - astfel te vei apropia mai mult de starea naturala de fericire si o vei mentine, iar pe de alta parte vei vedea ca ceea ce nu esti si vei pastra cu succes deoparte - ceea ce esti va fi acolo.

Trebuie de inteles ca in goana dupa avutie se pierde momentul actual care genereaza clipele ce sunt legate intre ele si care ofera sansa de a le trai in cel mai mare extaz. Nu e o problema ca se agoniseste - problema e ca timpul trece si cand se realizeaza, cel mai frumos timp a fost pierdut in goana dupa bani. Iar fericirea nu are nevoie de bani.
Fericirea este natura fiintei omenesti ce produce veselie, armonie si iubire - la care daca nu suntem atenti ii blocam izvorul prin tot ceea ce proiectam cu mintea noastra, iar aici putem adauga multe, precum banii, diversi averi si multe altelea.
Iata de ce toate celea sunt ca niste simboluri care ne fura clipele in care in loc sa traim intr-o fericire desavarsita - oamenii gonesc care si dupa ce isi proiecteaza in minte ca atunci va fi fericit cand va agonisi ce si-a pus in plan.
Insa, adevarul e ca toate aceste simboluri nu fac altceva decat sa ne fure atentia de la realitate.
Renuntarea la aceste simboluri va face loc fericirii.

Fericirea este a fi, e atunci cand tu esti asa cum esti  tu natural - iar cand cauti sa devii ceva, aduce nefericire - nu ai observat asta?
Mintea omului poate deveni vicleana, de asta cei care sunt prea destepti, calculati - le poate fi greu sa fie fericiti cu adevarat, ei nu isi pot permite sa fie fericiti pentru ca nu pot controla aceasta stare de fericire.
De exemplu, te afli in public sau mergi pe strada si vrei dansezi - mintea ce iti zice? Cum sa dansezi, te vede lumea, ce va zice?! :)
Uneori putem zice ca bucuria este nebunatica si/sau cei care sunt mereu bucurosi pot fi priviti ca fiind un pic nebuni de catre ceilalti - oamenii care sunt bucurosi prin fiinta lor naturala, nu pot fi controlati de ceilalti din jur - pentru ca nici el singur nu si-o poate controla pentru ca este plin de ea.
Bucuria este salbatica - ai observat triburile care exista inca in prezent si care nu vor sa intre in contact cu civilizatia umana din acest secol - acei oameni sunt pe deplin fericiti si bucurosi, ei traiesc si se bucura pe deplin in fiecare clipa - seara cand merg la culcare nu au timp nici sa viseze ceva, pentru ca visele nu isi fac loc in mintea lor - nu este spatiu liber cu care sa se completeze ceva ce nu au trait, trairile lor sunt pe deplin implinite.
De obicei oamenii viseaza noaptea diverse vise pentru ca in anumite clipe si-au dorit ceva la nivel de subconstient si nu au trait acel ceva - noaptea, mintea incearca cumva sa umple acel gol, acea dorinta, creierul este cel mai activ noaptea, atunci aranjeaza totul pe policioare, iata de ce apar si visele.

Ai observat ca atunci cand faci o activitate fizica, nu conteaza care este ea - dar orice ce nu implica multa gandire si stres psihologic, mai ales dansul - el iti permite sa fii exact asa cum este fiinta ta data de la natura. Cand dansezi si/sau canti, traiesti cu adevarat clipele prezente. Intr-un fel te debarasezi de controlul tau psihologic si te arunci in valurile fericiriii, bucuriei, extazului.
Cand simti ca vrei sa dansezi si sa canti nebuneste, nu mai sta pe ganduri - canta si danseaza fara control, prezenta ta las-o undeva deoparte - si atunci bucuria ta va fi atat de mare incat un miracol se poate intampla - in acele clipe te contopesti cu existenta si dansezi cu ea. :)

Daca vrem sa fim fericiti o putem face chiar acum in acest moment. Fericirea este deja natura noastra doar ca trebuie sa o lasam sa infloreasca.
Fericirea nu este a gandirii logice ci a simtirii.
Personal am mai multi prieteni cu care atunci cand ies sa mai povestim careva idei, se arunca in gandirea logica prea tare si se enerveaza doar proiectand gandirea in viitor gandindu-se la diverse maruntisuri.
Zic hai sa fim atenti la acest moment ca suntem prezenti aici nu in viitorul proiectat.

Daca crezi ca sursa fericirii tale este perechea ta, atunci vreau sa-ti zic ca ar trebuie sa intelegi niste lucruri.
Atunci cand ne referim la dragoste - vorbim despre dulceata emotiei ce izvoraste din noi dar este provocata de catre altcineva - daca tu esti singur, poti incerca sa vezi ca vei putea produce sentimente de iubire si fara ca acea persoana sa fie langa tine, deci, nu e neaparat sa va aflati in aceeasi incapere, nu? Si, ar iesi ca nu are de a face cu nimeni, doar ca totul depinde de tine.
Noi oamenii de obicei folosim o alta persoana pe post de cheie pentru a deschide calea catre anumite stari de iubire si placere in interiorul nostru - de fapt, tot in acelasi sens putem fi si singurii producatori de astfel de stari, fara sa fim stimulati de catre o persoana anume.
De ce sa folosim o cheie daca nu exista nicio incuietoare pentru a ne accesa dragostea si iubirea din noi? :)
In cazul in care crezi ca nu esti fericit ca esti singur si nu ti-ai gasit perechea ca nu se indragosteste nimeni de tine - trebuie sa o scoti la iveala, si tot ce trebuie sa faci e sa patrunzi adanc in ea si sa o scoti la iveala din subconstient, smulge-o din subconstientul tau si pune-o in fata constientului, iar acolo las-o sa se evapore. Poate fi putin greu dar se merita efortul depus vei fi rasplatit cu o rezerva uriasa de fericire.

Ca atare starea asta de a fi stimulat de catre cineva vine instinctiv, deoarece natura fiintei umane tinde mereu spre ceva mult mai mult decat este. Trebuie de atras atentia ca facand acest lucru fiecare in parte va include ceva ce nu face parte din el, iar acest efort uneori poate fi in zadar, pentru ca daca sursa care te stimuleaza in prezent nu te va mai stimula, iti vei fi pierdut vremea in zadar pentru efortul depus.

Iata de ce oricine poate incerca sa faca un test - in fiecare zi timp de cateva minute poti atrage atentia la oricare lucru si dupa o vreme ce te vei obisnui cu acel lucru - care iti poate aduce aceeasi bucurie, cel mai interesant e ca acel lucru nu stie ca el este sursa fericirii tale.
Deci, daca oamenii ar privi totul cu drag, atunci, intreaga lume ar fi fenomenala si frumoasa.
Daca sursa fericirii tale este iubirea - trebuie sa retii faptul ca iubirea nu e ceva ce trebuie sa faci, e ceva ce trebuie sa devii - devino iubire si mereu vei trai intr-o stare de fericire.

<strong>Smerenia ca sursa principala a starii de bine si a bucuriei.</strong>
Multi ganditori si filozofi vor incerca sa dea diverse retete pentru a fi fericit - vreau sa zic ca multe din ele vor functiona la unii iar altelea nu vor functiona la altii.

Smerenia 100% va merge la toti - ca sa ai mereu o stare de bine si de bucurie ar fi bine sa inveti smerenia si sa o cultivi zi de zi in interiorul tau, pentru ca - nu exista pe lumea asta nimic mai virtuos decat smerenia unui om - ea este izvor al tuturor binecuvantarilor, radacina a tot binele, maica a tuturor virtutilor.
Si totusi, in ciuda tuturor acestor inalte calitati ale ei, smerenia se ascunde - cel care este smerit nu cauta niciodata laude sau sa-si arate ca este smerit, ba din contra isi ascunde aceasta calitate incantatoare. Desigur ca aici vorbim de adevarata smerenie si nu de cea fatarnica.

Vom vorbi despre smerenie intr-un articol separat - in linii generale ce trebuie sa stii despre smerenie e ca oamenii smeriti vor avea mereu de castigat si chiar daca nu vor castiga oricum se vor simti bine pentru ca smerenia ii face sa fie ca acele coline verzi sau gradinile cele mai roditoare unde cresc florile cele mai frumoase si se coc cele mai gustoase fructe si grane pentru hrana si care se revarsa mereu si cauta sa se extinda - iar cei mandri care tin mereu la logica lor pe care o considera suta la suta corecta - ii putem compara cu varfurile muntilor care sunt mereu in bataia vantului si unde nu creste nimic dar e mereu rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Compunere Vara 2022 :)

La școală cel mai mult iubeam compunerile pentru Vară! Așa că. Felicitări călduroase cu sosirea Verii!  Ce grijulie - nu e nevoie să o căută...