joi, 8 octombrie 2020

Subconștientul - Bagheta Magică a Ființei Omenești! :)

Salut!
Ce zici daca te invit la o ceasca de ceai si intre timp sa vorbim despre cateva lucruri - cred ca ai vrea sa vorbim despre prajituri, sau ai vrea sa ne urcam putin mai sus de ele, da? :)

Poate alte teme precum ar fi: timpul-spatiul, subconstientul nostru, karma-destin-soarta, legile care ne guverneaza.

Am putea lua oricare teme de mai sus dar zic sa incepem cu ceea ce se afla in noi - daca sursa creatiei se afla in fiecare dintre noi atunci spre ea trebuie sa ne indreptam atentia.
Deci, vom vorbi putin despre subconstientul nostru - care este bagheta magica a propriei noastre vieti si cu ajutorul caruia putem realiza si obtine orice doreste fiinta noastra launtrica - avand la baza o incredere intensa proportionala si invatand sa lucram cu el ne poate ridica la cele mai inalte nivele.

Intai de toate vreau sa-ti zic ca noi oamenii suntem un amestec de ingrediente din acest Univers - Dumnezeu a lucrat milioane de ani pentru a aduce omul de azi. Totul a inceput de la niste ingrediente simple dar cu o concentratie mare si puternica care amestecate intre ele si avand un teren favorabil au dat nastere anumitor organisme care sau unit intre ele si au dat nastere anumitor vietati care au evoluat sub diverse forme de viata si specii - cu timpul cea mai evoluata specie a devenit omul de azi.  

Oricum originea vietii omului nu este cunoscuta inca in totalitate - dar cel putin o putem intelege si extrage esentialul pentru ceea ce avem nevoie de a lucra la tema noastra.
Totul in Univers chiar insusi Universul are la baza cateva proprietati de baza care dicteaza fiecare comportament din el.
Si precum facem parte din acest Univers suntem la indemana lui si ancorati in toate legile care fac ca totul sa functioneze. Aceste legi nu pot fi incalcate de nimeni pentru ca sunt scrise in ADN-ul Universului si tot ce se cere de la noi este sa le intelegem si sa traim in armonie cu ele - asta e tot, nu ne adancim sa scotocim prea tare. :)

Iata de ce toate comorile Universului se afla in noi, trebuie doar sa invatam sa le putem accesa si utiliza in scopuri benefice.

Cred ca atunci cand auzi de Subconstient nu ii dai prea mare importanta, pentru ca in fata lui sta constientul care mereu gandeste logic si alege ce sa dea de lucru subconstientului si ce sa ignore.
Daca ar fi sa fac o comparatie ar fi ceva de genul unei institutii unde avem in frunte directorul, ajutorul directorului si pe urma secretara.
Directorul = constientul, ajutorul directorului = subconstientul, secretara = inconstientul.

E atat de simplu de inteles si de lucrat cu subconstientul incat chiar si bautul unei cani de ceai presupune mai mult efort - simplitatatea prevede ceva de genul sa stai linistit asezat sau intins cu spatele drept si sa-i vorbesti ceea ce vrei, la ce visezi, ce sa-ti aduca si deja stii tu mai multe. :)

Hai sa vedem ce este si ce poate subconstientul sau bagheta magica a noastra - asa cum imi place mie sa-i zic. :)
Daca te-ai intrebat si tu de ce multe genii si oameni mari din toate timpurile au obtinut rezultate enorme - atunci afla ca acest fapt se datoreaza fara doar si poate subconstientului lor, ei au intrat constient sau spontan in contact cu puterile nesfarsite ale subconstientului lor - astfel ei au obtinut sau obtin rezultate uluitoare dar care sunt direct proportional cu ceea ce doresc si la ceea ce aspira.
Cu alte cuvinte tot ceea ce exista in noi, exista pretutindeni si ceea ce nu exista in noi, nu exista nicaieri.
Iata de ce, oricine care poate intra in contact direct cu subconstientul lui, atunci poate obtine performante extraordinare. 

Stiinta de azi a clasificat creierul uman in trei categorii: constientul, subconstientul si inconstientul.
Constientul = ratiune, memorie, actiune - il putem compara ca fiind eul nostru, gandirea noastra logica cu ajutorul careia constientizam realitatea sau tot ce ne inconjoara, ceea ce auzim si vedem.
El se ocupa de rationament, analizeaza, face calcule si rezolvari ale multor intrebari puse de mintea noastra. Constientul reprezinta vointa noastra, tot el ne impune diverse limite la nivel mental si psihic, tot el ne face uneori sa cadem in depresie sa avem neimpliniri, din cauza ca a suferit anumite blocaje psihologice.

Subconstientul = actioneaza - pune in practica tot ceea ce vine de la constient, si in functie de forta, intensitatea acestora, subconstientul incearca sa le materializeze si sa le indeplineasca - si nu conteaza ce fel de gand este, bun sau rau, el nu duce cont de ceea ce este pozitiv sau negativ, fiind ca un mecanism ce livreaza ceea ce i se comanda. Subconstientul nu analizeaza, nu gandeste, nu critica, nu poate face diferenta intre ceea ce este bun sau rau - el doar actioneaza.
Cu toate astea, e bine de stiut ca primul lucru care il face subconstientul este sa ne apere - aici avem raspunsul la intrebarea de ce atunci cand suntem mici nu ne suparam cand ne zice cineva ceva de suparare. El are puterea de a lua informatia care nu-i este pe plac si o distruge sau o arhiveaza in asa mod incat este data uitarii, astfel protejeaza fiinta umana in acea perioada de sensibilitate.

Inconstientul = monitorizeaza - sta mereu treaz si dirijeaza tot ceea ce se petrece, fie ca dormim, alergam, mancam sau pescuim. :) El ne ghideaza intuitia, ne ajuta sa retinem si sa nu uitam anumite lucruri, evenimente. El este responsabil de functionarea optima a organismului nostru si de sanatatea acestuia. Puterea inconstientului poate controla absolut toate procesele vitale ale organismului.

Hai sa revenim la subconstient.
Subconstientul este servitorul, constructorul si sustinatorul corpului - iata de ce trebuie sa fim atenti la aceea ce vorbim sau ce ne dorim. Cand zicem "nu pot" atunci el asculta si cumva se face ca el va crea acele premize care au fost gandite fie la o gluma sau daca au fost serios spuse, conteaza foarte mult cu ce intensitate si credinta sunt spuse acele vorbe, intelegi? El intotdeauna va incerca sa aduca la realizare efectiva ceea ce i se livreaza.
Trebuie de avut convingerea ca totul este posibil cu participarea constientului - dar de retinut ca nu tot ceea ce este posibil este si permis. In acest sens nu trebuie sa incalcam legile naturale ale fiintei omenesti care ne guverneaza.
Prima lege fundamentala a vietii care ne permite sa evoluam - este legea increderii depline in sine.
Sa deschid o paranteza aici (stii ca de multe ori noi vorbim ca viata noastra ar putea depinde de cativa factori: Dumnezeu, destin-soarta, noroc, propriile actiuni). Hai sa explic - >>text in coacere<<
Increderea in propriile forte care exista dar nu se manifesta in micro-cosmosul nostru launtric este o stare mentala de o putere irezistibila si este intretinuta in permanenta de constiinta noastra care percepe legatura cu energiile puternice ale sinelui nostru suprem.

Sa credem cu convingere in puterea fantastica a subconstientului atunci ne putem schimba intreaga viata - incepand de la viata interioara la cea fizica si catre cea exterioara ce tine de lucrurile materiale.
Schimbarea gandirii duce la modificarea existentei proprii - subconstientul este ca un servitor credincios si accepta in mod necontidionat ceea ce gandeste si crede cu convingere mentalul nostru constient. Mentalul nostru constient este un fel de paznic spre subconstient - acesta ofera un fel de securitate si nu lasa sa se imprime in subconstient tot felul de ganduri negative, perverse sau ceva de acest gen, dar le filtreaza. Iata de ce mereu trebuie sa ne gandim la lucruri frumoase si sa tindem catre o perfectionare.
In rezonanta sufletului cu sentimentele si gandurile de a admira ceva sau pe cineva ne pot duce pe un nivel inalt in ierarhia valorilor morale, estetice, intelectuale, astfel putem ajunge la un inalt grad de desavarsire, de frumusete, sa fim mareti, superbi, inăltatori si minunati - sa luam forma cea mai inalta a perfectiunii in versiunea noastra.  Toate acestea sunt posibile din moment ce fiinta launtrica este in rezonanta cu ceea ce admira - altfel zis, oricine poate deveni, acumula sau crea tot ceea ce il caracterizeaza si se simte bine in acele imprejurari.

Noi intotdeauna putem alege sa nu luam in consideratie ceea ce nu vrem sau consideram ca este fals si nu ne este util. Trebuie de supravegheat atent tot ceea ce gandim, simtim si facem - aici e o legatura cu legea actiunii si reactiunii.
Din clipa cand reusim sa fim pe deplin stapani pe propriul nostru mental subconstient, atunci devenim stapanii propriului nostru destin.
Orice gand sau idee este ca o seminta - subconstientul poate hrani aceatsa samanta si din ea sa apara fructul - iar roadele depind de seminta, in acest sens cine seamana iubire si bunatate va culege iubire si bunatate si tot asa.
Subconstientul cunoaste tot ceea ce suntem dispusi noi sa facem, tot ceea ce putem noi sa devenim, insa el nu va actiona singur sa ne ajute in acest sens - doar mentalul ii poate da ordine.
Tot ceea ce se imprima in subconstient prin idei, ganduri, imagini, aspiratii, dorinte - se va realiza candva pe ecranul existentei.

Pentru a obine, reusi sau crea ceva - inseamna ca trebuie de vizualizat cat mai clar si pas cu pas tot procesul de lucru. Trebuie de imaginat viitorul si sa simtim cu anticipatie bucuria implinirii a tot ceea ce vrem sa facem - este important ca tot ce gandim anticipat sa gandim cu credinta ca se va realiza, subconstientul va intelege ca mentalul este ferm convins si acest lucru se va realiza.
Dupa care la final putem pune un sfarsit plin de succes si fericit asa cum il dorim.

Putem deveni puternici cand avem o idee fixa si corecta - in acest sens noi folosim doar intre 4% si 40% dintr-un potential de 100% al creierului nostru, daca ne-am aminti cat mai des acest lucru atunci ne-am da seama cat de puternici putem deveni ca fiinte umane. Si toate astea pot fi manifestate doar prin intermediul mintii.

Subconstientul se formeaza inainte de varsta de 6-7 ani, tot atunci se dezvolta si ego-ul fiecaruia dintre noi. Iti aduci aminte ca in acea perioada oricine nu ne-ar fi zis ceva de bine sau de suparare noi nu luam nimic personal - ne puteam supara pentru cateva minute dar totusi urma sa ne jucam impreuna de parca nimic nu se intamplase.
Acea perioada este cand in mintea noastra subconstienta se instaleaza acele programe (folosind termeni din informatica). Atunci cand suntem nou nascuti noi suntem complet liberi si curati, nu suntem conditionati de nimeni si de nimic. Venim pe lume nestiind nimic despre gandirea dualista de pe pamant.
Este vorba de niste convingeri, tipare, credinte profunde - toate astea variaza in dependenta de diversi factori: locurile geografice, rasa, cultura, educatia religioasa si asa mai departe.
Aproape 95% din tot ceea ce facem, provine din mintea subconstienta, de asta si trebuie sa-i acordam o atentie deosebit de mare subconstientului nostru.

Se publica acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Compunere Vara 2022 :)

La școală cel mai mult iubeam compunerile pentru Vară! Așa că. Felicitări călduroase cu sosirea Verii!  Ce grijulie - nu e nevoie să o căută...