duminică, 21 iulie 2019

Fii pasnic, bland si flexibil cu oricine in orice situatie

Hai salut! Se intampla de multe ori sa ajungi seara sa privesti la intreaga zi cum a decurs si sa derulezi filmul inapoi iar anumite momente nu au decurs bine? Pentru data viitoare ia in calcul cateva lucruri usor de pus in practica dar super eficiente.

Imediat cum deschizi ochii si sari din pat si iti incepi rutina zilnica, invita-te sa te disciplinezi un pic cate un pic, fii propriul tau antrenor dar tot in acelasi timp si suporter, de ce nu? :)
Incepe in a fi deschis la ce iti rezerva ziua sa te invete si nu te impotrivi lucrurilor sau altfel zis fii flexibil si nu te impotrivi vantului ca se poate rupe tulpina, stii tu, fii ca copacul care se lasa culcat de vant.

Pe parcursul zilei cand incep sa apara incercari dificile trebuie sa-ti aduci aminte ca scopul principal al zilei este sa te ajute sa te iubesti atat pe tine insuti cat si pe ceilalti din jurul tau cu care iti imparti viata, activitatile sau alte lucruri.
Iata de ce atunci cand incep sa apara diverse clipe de tensiune trebuie sa inveti sa fii bland in primul rand cu tine si chiar daca esti aspru, poti sa afirmi ca poti sa fii mai bland cu tine insuti si automat vei deveni unul pasnic si pentru cei din jur.



Iar daca ai anumite frici sau acele reflexe si momente de nesigur<!--more-->anta, invita linistea si pacea in mijlocul lor si incepe sa fii plin de bunavointa si permite-i sa se manifeste. :)

Desigur ca blandetea nu iti va cali caracterul si taria interioara dar trebuie sa stii ca in viata nu intotdeauna trebuie sa fii sever si dur. Sunt momente cand trebuie sa te iubesti atat pe tine cat si pe cei din jur.
Plus la asta, atunci cand vei merge seara la culcare si vei derula filmul iti va aparea o productie mult mai frumoasa decat acele momente cand ai experimentat teama, frica, nervi. Si vei intelege felul in care lipsa ta de amabilitate fata de ceilalti vine din neputinta ta de a avea rabdare si compasiune fata de tine insuti.

Iar daca tot am zis despre felxibilitate, nu uita ca copacul tanar are trunchiul subtire si fragil, cu toate astea el are o forta si o capacitate extraordinara de a rezista. E pentru ca nu se opune vantului dar se misca impreuna cu el.
Daca vei lua copacul ca model sau ca punct de sprijin, vei vedea ca si tu poti deveni ca el. Astfel poti capata aceeasi forta de caracter miscandu-te plin de flexibilitate, odata cu toate situatiile din viata ta sau cel putin din acea zi.

Ramai drept si pe pozitie cu radacinile infipte in pamant, daca iti cunosti nevoile si vrei ca ele sa fie satisfacute, lasa viata sa decida cum sa se intample. Nu insista ca ele sa fie satisfacute intr-un anumit fel. Poti risca atunci cand te vei impotrivi si totul va fi inutil - precum trunchiul copacului se frange daca se impotriveste vantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Compunere Vara 2022 :)

La școală cel mai mult iubeam compunerile pentru Vară! Așa că. Felicitări călduroase cu sosirea Verii!  Ce grijulie - nu e nevoie să o căută...