luni, 24 iunie 2019

Oameni maniosi, furiosi, esti unul sau ai imprejurul tau?

Salut! Ai avut oameni maniosi, furiosi sau invidiosi imprejurul tau sau esti tu unul din cei care nu se poate controla in anumite situatii de nervi? Daca nu ai avut pe langa tine si nici nu esti furios, atunci nu citi aceste ganduri si iti doresc sa nu ai parte de asa ceva! :)

Si ce facem noi cei care suntem mereu in contact sau inconjurati de acesti oameni ce emana astfel de energii? Trebuie sa-ti zic din start ca daca esti de acord cu mine ca oamenii sunt energie atunci batem palma, daca nu esti de acord arunca un comentariu mai jos. :)

Oricum voi incerca sa te conving ca oamenii sunt energie. :)
Cu siguranta ai simtit sau simti mereu ca atunci cand te afli in preajma anumitor persoane te simti divers, nu ti-ai pus niciodata aceasta intrebare, de ce se intampla acest lucru? :)
Poate fi ca acele energii vibreaza pe unde diverse si nu sunt in concordanta unele cu altelea si de asta situatia devine tensionata, iar atunci cand totul e frumos si placut ele vibreaza pe aceeasi frecventa si danseaza impreuna, ce zici, merge asa comparatie? :))

Hai sa vedem ce putem face atunci cand ne intalnim cu astfel de persoane si cum sa intelegem sau sa percepem aceste tipuri de energii care transforma omul in unul de nerecunoscut atunci cand devine furios.

De multe ori situatia poate scapa de sub control la noi toti si oricine se poate enerva, e normal acest lucru, asta e omenesc dar nu si de necontrolat daca vrem.

Poti incerca sa te aperi fara sa ataci.
Daca esti provocat de cineva atunci incearca sa remarci modul in care raspunzi, incearca sa nu reactionezi si sa nu ataci, nu invinui si nu proiecta. Nu fa pe cineva raspunzator pentru ceea ce gandesti sau simti tu in acel moment sau in general. Trebuie sa incerci sa-ti asumi in totalitate gandurile si sentimentele. Apoi, daca crezi ca e momentul comunica-le celor care au nevoie sa inteleaga. Le poti spune ca asta e problema mea si nu a ta, este ceva ce mi se intampla mie. In acest mod vei putea pune capat unui inceput de violenta sau a unui circ. :)

Esti atacat?
Nu inainta, ba chiar paseste putin inapoi si nu lua lucrurile in serios atunci cand esti in fata unui om furios. Multi care sunt violenti si nervosi au momentele lor de agresiune dupa care se vor linisti asa e natura omului sa se simta amenintat si/sau in pericol si astfel se activeaza scutul sau violent. Trebuie de avut grija ce i se raspunde inapoi persoanei violente pentru ca furia sa poate sa se declanseze si mai mult in interioul sau.
Incearca sa iti controlezi eul personal si sa nu ii dai voie sa se revolte cel putin sa fie rabdator cateva minute pana ce se linisteste situatia pentru ca astfel vei salva multe lucruri.
Fii o persoana linistita si calma si nu accepta sa te angajezi in lupta, mentine distanta si nu arunca cu vorbe daca nu se merita, pastreaza-le pentru un alt moment mai potrivit sau cel putin reflecteaza la ceea ce vrei sa zici, repeta in gand daca e nevoie. Incearca sa creezi un spatiu intre emotii si chiar partea fizica.
Gandeste-te cum sa ii oferi o satisfactie persoanei si sa o linistesti dupa ce termina de zis totul si/sau se epuizeaza energia negativa. Depisteaza motivul pentru care ataca, multi ataca fieca ca duc lipsa de ceva, fie ca se simt raniti, sunt ignorati sunt lipsiti de emotii pozitive sau nu se iubesc pe insisi, sau vezi tu in ce ar consta problema in acel moment. Din partea ta se cere sa fii calm si sa raspunzi cu mult calm si rabdare si ca o cireasa de pe tort ii poti propune ceva imaginar, chiar daca crezi ca nu se merita efortul, totusi incearca.

Ataci?
Daca esti capabil sa te controlezi atunci poti sa-ti modelezi comportamentul cum vrei tu. Chiar daca ai inceput a striga la cineva, ceva din interior iti va spune sa te opresti sau deja ti-a spus, si de multe ori acela e primul gand care zice sa nu te enervezi ca nu se merita. Tu insa nu l-ai pus pe primul loc, trebuie sa inveti ca primul gand venit, trebuie deservit primul, ca sa facem o comparatie cu clientii unui magazin, cine este deservit primul? Cel care se afla deja in fata vanzatorului sau care isi asteapta randul? :)

Desi, hai rapid sa-ti zic ceva, eu lucrand cu clientii atunci cand se aduna mai multi odata si ca sa nu se plictiseasca, incep sa-i intreb pe rand care si cu ce intrebare a venit. Si cand incep toti odata sa vorbeasca nu mai intelegi nimic. :))
Probabil asa e si cu gandurile atunci cand nu-l deservesti pe primul.
Tu le-ai dat libertate la toate si incepi sa te manifesti in asa mod incat doar pe urma iti vei da seama ca totul a fost lipsit de inteligenta.
Mania si furia este egala cu infrangerea personala, dupa ce vei realiza acest lucru iti vei da seama ca in aceste clipe ai facut cele mai mari greseli din viata ta.

Nu e o problema ca te pierzi cu firea, cum am mai zis acest lucru este normal pentru toti, problema e ca tu poti sa proiectezi furia ta asupra altora care nu au nicio legatura cu ceea ce ti se intampla tie in acel moment, iti poti face de cap eliminand acei nervi din tine prin diverse moduri fara sa faci pe cineva sa sufere.
Toti nervii si toata furia pe care o arunci asupra cuiva, nu aduce nimic productiv ba din contra totul este ineficient, singurul lucru e ca te vei racori putin tu, dar acest lucru il poti face prin alte moduri fara sa afecteze pe nimeni. Incearca sa intelegi ca toata furia ti-o creezi tu singur totul se autocreeaza in interiorul tau. Tot ce trebuie sa faci in acel moment e sa preiei controlul acelui moment si totul va diparea. Un moment creeaza pe altul, deci, daca tu arunci vorbe urate ce te astepti sa primesti inapoi?

Atunci cand esti nervos si toata energia ta fierbe, tu crezi ca vei schimba situatia prin acel manifest salbatic si distructiv. Deja cred ca stii ca totul este invers si ca mereu toate situatiile de tensiune nu au rezolvat nimic, ba din contra au inrautatit lucrurile si daca vei intelege acest lucru poti sa zici ca deja teoria o stii si ramane doar sa o pui in practica.

Traim intr-o lume in care tehnologia si stiinta au avansat iar acestea doua pot confirma faptul ca atunci cand omul este furios el isi otraveste organismul, au fost facute analize de sange la niste persoane care erau furioase, rezultatele au aratat ca chimia organismului se schimbase cu mult si intreg organismul devenise toxic. Pentru o detoxifiere in urma furiei e nevoie de somn sau activitate fizica, in acest mod organismul isi va reveni la normal. Insa daca se continua in permanenta si se forteaza nota, persoana in cauza poate sa se indrepte catre un dezastru atat psihic cat si fizic.
Deci, furia, mania, invidia - nu sunt utile deloc!
Sa stii ca daca devii nervos pe niste persoane sau le porti ranchiuna, esti invidios, atunci intregul tau sistem se identifica cu acele persoane, ceea ce te face sa devii parte din acel grup de persoane sau oricare ar fi cauza furiei tale - dar, atunci cand tu esti calm si te comporti frumos si linistit cu toate cele din jur, atunci tu te identifici cu Universul.
Deci, ce vrei sa alegi? Acei oameni, acele circumstante? Sau alegi sa fii parte a sursei creatoare? :)

Trebuie sa intelegem cu totii ca oricare nu ar fi motivul furiei, si daca se creeaza un moment de tensiune, noi trebuie sa invatam din aceste lucruri cu calm si sa devenim mai intelepti in urma la astfel de intamplari, dar in niciun caz nu trebuie sa apelam la certuri, nervi, violenta sau alte obiceiuri distructive. Acestea din urma pot lasa o amprenta nu tare frumoasa ceea ce poate duce la multe lucruri dar cel mai important este ca multi pot sa fie raniti pe plan emotional iar acest lucru se stie ca nu se mai sterge.

Hai sa dam un exemplu de situatie tensionata sau de nervi.
De dimineata, la un service vin doi clienti care vin sa reclameze un serviciu oferit sau un produs vandut care nu i-a satisfacut.
Ambii incep sa strige la lucratori si chiar la sefi, sefii striga la lucratori si ii intreaba de ce nu au deservit clientii la nivel si/sau de ce s-a efectuat comanda la un produs care de obicei nu se comanda si care acum este reclamat de catre client.
Lucratorii sunt calmi si nu zic nimic, pentru a calma si/sau impaca clientul cu seful.
Iti asumi o parte din vina, apleci capul si astepti sa vezi ce urmeaza. Dupa cateva minute unul din lucratori promite un produs la nivel si garanteaza clientului ca va fi multumit. Situatia devine mult mai calma iar clientului ii vine sa sara in sus de bucurie. :)

Sa vedem ce avem in cazul acesta.
Lucratorul si-a asumat responsabilitatea doar ca sa calmeze situatia si sa nu strice relatiile dintre sef si client pentru ceva ce nu se merita.
Sa zicem ca si tu obisnuiesti sa-ti asumi anumite greseli fie ca esti vinovat fie ca nu, aici trebuie sa fii atent, atunci cand tragi de partea ta acele erori facute de tine sau de altcineva tu nu trebuie sa te identifici cu ele, tu accepti sa rezolvi situatia dar nu trebuie sa accepti ca esti vinovat, nu trebuie sa te simti de parca ai trai intr-o stare permanenta de vinovatie, iti dai seama ce-ar fi daca tu ai lua asupra ta mai multe greseli facute in lumea asta?
In acest caz tu ai calmat situatia ce putea deveni ca un vulcan, si fara sa-ti dai seama tu ai inceput sa deschizi calea catre mai multe modalitati si solutii de a corecta sau repara greselile ce au fost facute, ai reactionat constient in fata unei situatii.
Continuand in acest mod si daca iti vei cultiva in permanenta aceasta stare de spirit, tu vei avea capacitatea de a modela diverse situatii asa cum iti doresti.
Ca sa nu uit, adaug aici ca ori de cate ori vom reactiona in acest mod chiar in cele mai oribile situatii in care nu ne-am afla, toate din ele pot fi ceva de invatatura pentru noi, pot deveni ca o temelie pentru a creste spiritual sau dezvoltand anumite capacitati care la randul lor vor ajuta in diverse situatii si noi vom acumula experienta pentru ca la urma urmei in ce consta toata bogatia vietii? Eu zic si cred ca in acumularea de experiente, cunostiinte, si tot ce vrei tu in afara de ceea ce se vede vizual. :)

Poate nu te crezi in stare sa faci multe lucruri sau ti-e frica de anumite consecinte, sau vei zice ca de ce-ti trebuie sa te bagi in "gunoi".
Bun, pe undeva poti avea dreptate dar trebuie sa te gandesti ca tot ce este frumos si placut mirositor creste cu cel mai urat mirositor ingrasamant. Stii acele flori frumoase la care adaugi ingrasaminte naturale fie balegarul urat mirositor sau altelea, nu mai dau detalii. :)
In orice situatie de furie nu te vei afla, aceasta iti poate imbogati experienta de viata daca ii vei permite.

Tot ce inseamna nervi, furie, manie, invidie, resentimente, durerea sufleteasca sau fizica, despresia si altelea, sunt niste alimente otravite pe care le consumi fara sa-ti dai seama, sursa vietii nu are acestea in meniul ei zilnic, te rog sa ma crezi! :)

Ce bine ar fi daca lumea ar intelege acest lucru atat de simplu! :)

Hmm, am avut atatea a spune pe aceasta tema dar se pare ca s-au oprit gandurile pe undeva. Bun, adaug pe parcurs alte randuri. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Compunere Vara 2022 :)

La școală cel mai mult iubeam compunerile pentru Vară! Așa că. Felicitări călduroase cu sosirea Verii!  Ce grijulie - nu e nevoie să o căută...