vineri, 21 iunie 2019

Totul se afla in interiorul nostru

De ce totul se afla in interiorul nostru si nu in exterior? Hai sa avansam un pic cu gandul.
Deci tot ce am urmarit pana acum si ce urmarim in continuare o facem cu un singur motiv, acela de a ne simti mai bine, sa ajungem la o stare de implinire sau sa avem o traire mai linistita aflandu-ne intr-o stare de bucurie, spre asta tindem cu totii, nu?
Si daca tu ai manca ceva gustos, altul nu s-ar satura, sau nu ar sti cum este la gust acea mancare decat daca ii vei da tu sa manance, nu? :)

Dai cu comentarii daca ai ceva de adaugat. :)

Daca e sa analizam drumul parcurs de noi, fiecare putem observa ca ori ne-am facut mai multe complicatii ori nu observam nimic deoarece nu sunt realizarile mult asteptate. Si de aici putem trage concluzia ca daca nevoile noastre ar fi fost strict cele fizice am fi fost cei mai impliniti si fericiti de fiecare data cand ne-am fi umplut stomacurile.
Stii pe ce se poate de observat cel mai bine acest lucru? Hai sa ne uitam la animale, care sunt putin nelinistite doar atunci cand le este foame, dupa ce mananca si sunt satule, se simt cele mai implinite si cauta doar liniste, asa e?! :)
Ei bine, lucrurile nu stau asa si pentru oameni, pentru ca daca un stomac gol ar reprezenta doar o problema atunci un stomac plin ar genera multe alte ganduri si probleme.
E pentru ca in zilele noastre oamenii sau deprins sa nu se rezume doar la supravetuire. Pentru ca procesul de supravetuire al timpurilor noastre este foarte bine organizat si daca e sa comparam cu timpurile din trecut, putem zice ca traim niste timpuri pe care nici regii sau imparatii nu-si permiteau pe timpuri sa traiasca ceea ce ne permitem noi, si exemple sunt diverse, nu le vom enumera.
Cu toate ca suntem generatia care o duce cel mai bine din intreaga istorie a umanitatii, statisticile globale arata ca acest lucru nu ne face nici pe departe sa fim mai impliniti, fericiti, mai plini de iubire sau mai linistiti zi de zi.
Si de ce se intampla acest lucru?
Posibil ca oamenii au incercat prin diverse moduri sa schimbe exteriorul si mai putin interiorul.

Si ce sens are sa schimbam exteriorul daca nu functioneaza, nu ar fi mai bine sa privim mai aproape, in interior de exemplu de unde trebuie sa incepem lucrul cu paradigmele si anume, schimbarea paradigmelor nocive sau acele paradigme care ne controleaza si nu ne permit sa evoluam asa cum trebuie.
Stii ce sunt paradigmele? Le vom analiza pe lung dar mai tarziu, pe scurt iti zic ca sunt acele amprente lasate de stramosii nostri sau din cei care ne tragem ca fiinte, cred ca intelegi ce zic, daca sunt intrebari nu ezita sa intrebi.
Ei bine, ca sa incepi sa-ti schimbi paradigmele sau obiceiurile e nevoie sa repeti procesul mereu si mereu, e ceva de genul cand vrei sa scapi de burta si incepi sa faci abdomene si le faci tot timpul, atunci cand te trezesti cand te culci sau chiar atunci cand te uiti la tv, si faci multe, multe, stii tu, pana transpiri. Apropo de abdomene si paradigme, te poti ocupa de ele, oricand si oriunde, nu este o limita pentru acestea. :)

Si ce ar inseamna acea stare de bine sau linistea si pacea interioara sau acea stare in care te simti implinit? Hai sa incepem sa o comparam cu o placere trupeasca, stii cand ti-e sete si bei un pahar de ceva racoritor atunci organismul se simte bine, e sanatos. Alt moment e atunci cand starea noastra e destul de placuta si devine ceva confortabil. Pentru minte de exemplu, starea de placere ar fi pace si liniste. Cand aceasta stare continua, noi intram intr-o stare de bucurie si usor, usor aceasta stare de bucurie ne duce la o placere si mai mare pe care am putea sa o numim iubire.
Stii ce observ eu? E ca ne urcam putin mai sus pentru ca daca starea devine mult mai placuta atunci intram intr-o stare de compasiune, si mai departe nu ne oprim din drum orice ar fi, cautam lumina si mergem catre energia noastra vitala care daca este intr-o stare de placere atunci suntem intr-o stare de beatitudine si de aici pana la extaz avem doar un pas, ai vazut cum totul a inceput cu un pahar de ceva racoritor? Ah, ce simplu! :)

Ei bine, trebuie sa constientizam mereu ca organismul nostru este o acumulare de alimente din natura/univers ceea ce ne deschide si mai mult ochii catre mediul exterior care daca la randul sau devine placut atunci putem spune ca totul este un succes. Si ca o mica concluzie, intreaga experienta a noastra se rezuma la placere si neplacere dar in diverse grade. Pentru ca noi mereu cautam placere interioara si exterioara.

Bun, o intrebare: cat de mult tine o stare de placere intr-o zi cand suntem adulti? Ne putem aduce aminte ca atunci cand eram copii ne simteam fericiti de dimineata pana seara cand ne bagam in pat pentru ca nu eram iritati sau stresati de nimic, acum ne putem aminti cand a fost ultima data o zi fara iritatie sau stres?
De ce nu le putem prelungi acele momente de placere? Dar suntem doborati de cele mai mici dezechilibre care ne alunga acea bucurie sau pacea interioara.

Hai sa luam un exemplu, sa zicem ca cineva iti zice ca te iubeste nespus de mult si ca esti cea mai frumoasa persoana din lume. Tu te simti extraordinar de bine, te afli intr-o stare de placere si iti vine greu sa te exprimi prin cuvinte cat de bine te simti. O ora mai tarziu afli ca totul a fost o gluma, imediat se spulbera acea senzatie pe care ai trait-o, corect?
De ce avem nevoie sa experimentam senzatii de bine mereu? E pentru ca atunci cand le experimentam si suntem intr-o placere interioara noi devenim placuti pentru toti sau as putea zice ca ne contopim cu intreaga creatie. Acest lucru este cat se poate de natural cand te simti bine in sinea ta si de aici poate sa izvorasca cea mai sigura cale de a dezvolta o lume noua, plina de fericire si lumina.

Hai sa vedem cum si de ce ne simtim bine cand cineva ne zice ceva frumos si imediat dispare placerea daca aflam ca a fost doar o gluma la adresa noastra?
Ar fi foarte simplu sa depistam cauza si sa nu ezitam sa zicem ca singurul lucru care sta intre o persoana si starea interioara de bine a sa este faptul ca noi permitem gandurilor si emotiilor noastre sa se lase influentate si sa primeasca instructiuni sau comenzi de la lumea exterioara si nu de la cea interioara a noastra.

Tot ce se intampla in mintea noastra este visul nostru si in mod normal acest vis ar trebui sa se deruleze asa cum ne dorim noi, nu? E clar ca exteriorul sau lumea din jur nu o putem schimba cum vrei noi si nici nu trebuie sa incercam sa schimbam pe nimeni din jurul nostru nici nu trebuie sa impunem nimanui niciun fel de credinta, doctrina sau sa impunem altora careva lucruri, idei sau ganduri care nu au mers la noi. Pur si simplu trebuie sa acceptam totul asa cum este si chiar daca lumea nu evolueaza asa cum ne dorim noi, cel putin putem ca sa dirijam si sa dam un curs frumos gandurilor, ideilor si emotiilor noastre. Daca esti de acord sau nu, trimite un comentariu mai jos sau scrie pe: mihailmariniuc@gmail.com.
Daca la moment interiorul tau este influentat de exterior, inseamna ca ai nevoie de a ajunge la panoul de control al mecanismului tau uman pentru a face schimbari.
Mecanismul uman este cea mai inteligenta creatie si cea mai sofisticata structura de pe aceasta planeta, cine stie daca nu chiar si din intreg universul. :)
Noi suntem cu totii niste capodopere tehnologice si cu totii avem nevoie sa invatam sa accesam panoul de comanda al masinariei noastre cu mai multa iscusinta decat am facut-o pana acum. Si desigur ca sa vezi daca utilizezi corect panoul de comanda ce-ti apartine, priveste sau vizualizeaza rezultatele tale de pana acum, atat pe plan interior cat si pe cel exterior. Stii ca pomul dupa rod se cunoaste, nu? :)
Dar nu uita ca viata ta interioara nu trebuie sa depinda de cea exterioara pentru ca starea ta de spirit va tanji dupa ceva exterior si tanjind mereu spre ceva exterior va duce la ceva neplacut.

Trebuie de inteles ca sursa si tot ce experimentam noi exista in interiorul nostru, cu toate ca experientele noastre pot avea legatura sau pot fi stimulate de catre imprejurarile si/sau evenimentele din exterior, oricum sursa principala vine din interiorul nostru.
Si ca sa intelegem mai bine putem da niste exemple: durerea, placerea, bucuria, suferinta, agonia, fericirea, iubirea nu se pot petrece decat in interiorul nostru.
Din aceste motive de neinteles oamenii mereu cauta sa-si extraga orice stare de satisfactie din exterior. Lucru ce poate fi folosit ca un factor care ar declansa trairea dorita insa pana la urma ea se va genera tot din interior.

Exista o tehnologie a starii interioare de bine care iti poate schimba orice stare in care o doresti tu, daca ai o viziune clara asupra la ce-ti doresti si esti constient de viziunea ta, atunci tu poti executa acest lucru cu gandurile si emotiile generate de tine! Fii atent, gandurile plus emotiile! :)
Dar de ce sunt importante emotiile? Ca sa dau un exemplu mai pe inteles voi compara emotiile cu mierea de albine iar gandurile cu ceaiul, deci poti bea un ceai fara miere de albine sau sa mananci o lingurita de miere separat, insa combinate impreuna iti vor aduce acea senzatie sau dulceata de care ai nevoie. :)
Tot ce trebuie sa faci in acest scop e sa fii atent la mecanismul tau interior.

Hai sa luam un exemplu, eu vreau sa zbor cu parasuta, vreau sa fac acest zbor pentru ca cred ca acea stare care o voi trai sus cand voi cadea liber imi va aduce o bucurie sau imi va umple un gol.
Bun, e iarna si pe timpul friguros nu se fac zboruri, trebuie sa mai astept pana la vara, cel putin cateva luni.
Dar dorinta si visul ce sunt generate din interior devin foarte impulsive si numai gandul ma poate salva. Hai sa vedem cum, ma asez confortabil si am trei solutii sa uit ca vreau sa zbor cu parasuta, sa astept pana la vara sau pur si simplu sa traiesc acea stare chiar acum gandindu-ma la avenimentul in sine, imi adun gandurile pe care le impletesc cu emotiile si incep sa traiesc fiecare moment in parte, fiecare detaliu, intelegi ce zic? :)

Daca citesti sau privesti ceva, unde vezi acel ceva? Vei zice ca in exterior, adica vei arata cu degetul spre acel ceva, daca te vei gandi mai bine iti vei da seama ca acel ceva este proiectat ca o imagine inversata pe care o vezi in interiorul tau, acolo unde vezi si intreaga lume.

Deci, daca esti de acord ca gandurile si emotiile tale sunt generate de tine, atunci tu le poti modela asa cum doresti!

Din ce se observa la marea majoritate a oamenilor e ca acestia cred ca cele mai inalte aspiratii sunt pacea si fericirea sau bucuria lor. Daca e sa ne gandim mai minutios vom ajunge la concluzia ca acestea trebuie sa fie baza sau fundamentul vietii traite intr-o stare de bine, e atat de simplu sa te simti fericit si implinit. Bucurate de toate iar daca nu poti sa te bucuri inseamna ca nu te simti senin si fericit ceea ce inseamna ca ai de lucrat la acest aspect. Vom invata impreuna cum sa o facem intr-un alt articol, bine? :)

Ca am zis mai sus de cele mai inalte aspiratii ale oamenilor, hai sa mai facem un exercitiu pe tema asta si usor, usor vom incheia acest articol ca sa nu fie prea multa informatie si sa devina plictisitor.

Daca observam de fiecare data cand ducem lipsa de ceva, noi ne gandim mereu la acel lucru, de ex. vrei o persoana langa tine dupa care tanjesti si care crezi ca-ti va umple golul, vezi tu, ca imediat ce vei obtine aceasta persoana langa tine vei descoperi ca vrei si altceva pentru ati umple pe deplin implinirea sau cel putin sa o mentii la un nivel. In final vei realiza ca tot vrei si vrei si nu te mai multumesti, deci tot aspiri si aspiri. Trebuie de inteles ca nu intotdeauna primirea lucrului respectiv te va satisface in totalitate sau cel putin acest lucru va fi pe un termen nu prea lung, oamenii pot avea aspiratii nelimitate doar acest lucru ii poate satisface pentru totdeauna, aspirand si exapandandu-si aspiratiile.
Problema nu e ca oamenii isi doresc multe si primesc tot ce cer, universul iti daruieste tot ce doresti daca ceri cum trebuie, problema e ca oamenii nu inteleg ca poate fi daunator. E ceva de genul ca atunci cand trebuie sa te trezesti dimineata si nu o faci imediat dar mai stai un timp tolanit in pat iar dupa asta incepe sa te doara capul si te simti si mai obosit, cred ca stii despre ce vorbesc. :)

Iata de ce atunci cand ducem lipsa de ceva, aspiratiile noastre cele mai inalte sunt acele lipsuri, cred ca ai inteles ce-am avut a zice, da? :)

Cercetarile actuale arata ca cea mai mare obsesie a umanitatii este sa atinga starea de pace interioara, din acest motiv lumea distruge exteriorul, adica planeta. Dar nu cauta in interior pentru a constientiza procesul vietii. Majoritatea inteleg viata ca fiind lucrurile materiale, haine, bijuterii, masini, case, vacante si altelea. Ceea ce se pierde din vedere este insusi procesul vietii care reprezinta esenta la toate cele spuse mai sus.
Trebuie sa te identifici cu procesul vietii din tine nu cu lucrurile exterioare pentru ca daca te vei identifica cu cele exterioare lupta va deveni inutila din mai multe puncte de vedere. Tot ce trebuie sa facem e sa accesam si sa ne organizam starea de pace a naturii noastre interioare unde suntem proprii nostri sefi, sa zic asa. :)

In concluzie, tot ce putem zice e ca toate caile care pot fi considerate cai de iesire, ele se afla in interiorul nostru. E atat de simplu! :)
E ca in acea poveste in care cineva cauta un loc spiritual pentru a se ruga si cand a intrebat un localnic daca mai are mult de mers pana va ajunge in acel loc, acel localnic i-a zis ca daca merge pe calea aleasa de el va parcurge inca mult drum, iar daca va face cale intoarsa va gasi imediat ceea ce cauta.
Ceva de genul, daca ne intreptam spre exterior ne asteapta o calatorie lunga sau nesfarsita, iar daca vom reveni catre interior, atunci calatoria noastra va dura doar un singur moment, iar acel moment poate schimba definitiv cursul vietii noastre intr-o viata implinita, plina de bucurie, pace, liniste si beatitudine! :)

Nu zic ca inchei definitiv acest articol, pot sa mai adaug careva randuri cand imi vine inspiratia ca sa il coacem mai bine. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Compunere Vara 2022 :)

La școală cel mai mult iubeam compunerile pentru Vară! Așa că. Felicitări călduroase cu sosirea Verii!  Ce grijulie - nu e nevoie să o căută...