duminică, 25 august 2019

Magia vietii - perceptia!

Salut!
Te-ai gandit vreodata profund la cat de impecabil este construit omul? Unii pot spune ca este nevoie de multa pricepere ca sa poti intelege aceasta masinarie fantastica - si depinde cum vei privi lucrurile sau din ce punct de vedere. Daca te vei uita la om strict din punct de vedere fizic, poti zice ca trupul nu il poate conduce nicaieri.

Daca vei privi ca acest mecanism minunat este impregnat cu o dimensiune care transcende lumea fizica - acel plan spiritual, atunci vei intelege ca este insasi sursa vietii si reprezinta adevarata indentitate a omului.
Viata este una - sursa vietii este cu totul altceva, deoarece sursa opereaza in toate creaturile, plantele si semintele. Dar in noi oamenii sursa vietii este extrem de evidenta si o putem vedea in toata maretia si gloria ei.

Cand se intalneste planul fizic cu dimensiunea care il transcende este ca si cand se unesc doua forte fundamentale si anume este vorba despre materia cu partea spirituala.

Stai asa si fii atent - cand asculti muzica ta favorita sau citesti ceva placut, pur si simplu esti transportat in alta lume, nu? E ca si cum iti creezi o lume a ta si traiesti printre acele cuvinte si ganduri.
Te-ai gandit vre-o clipa ca toate aceste trairi se datoreaza cuiva, sau cel putin ca cineva sta in spatele la ceea ce traiesti tu. Acest talent de a insufla astfel de simtiri si trairi in alti oameni, este un dar, o magie vie ce raspunde la sinceritatea ta.

Daca esti barbat, atunci cand privesti o femeie cu toata dorinta ta si o admiri din plin cand lumina soarelui ii incadreaza trupul ca intr-o manusa aurie de lumina dulcie, iar vantul se joaca usor cu parul ei lung, fata ei este puternica dar totodata mandra, acei ochi frumosi si sclipitori plini de inocenta si care totodata nu tradeaza prea usor secretele - o fata care nu te cheama dar te atrage gingas.
Si unde mai pui - curba gatului ei, unduirea spatelui, catifelarea pielii, sanii ei, intr-o multitudine de forme si marimi. O adevarata capodopera, femeia! Nu?! :)
Cei mai multi se multumesc doar privind femeia in toata splendoarea ei -  dar ce sa mai zicem atunci cand te bucuri din plin de ea si este doar a ta! :)

Daca esti femeie si vei privi barbatul - la sigur vei zice ca atunci cand Dumnezeu a creat femeia incerca sa recompenseze faptul ca a creat mai intai barbatul, poate fi si asa daca vei privi ca majoritatea barbatilor sunt ticalosi, slinosi si parosi. :)
Pe de alta parte nu poti trece cu vederea masinaria suprema, langa care femeia mereu gaseste caldura, sprijin si acel sentiment de siguranta. In acest sens - barbatul de asta se numeste barbat, mereu cauta ceva nou, este ca un vanator-luptator, este mereu in cautarea de a crea o lume mai buna acolo unde se afla. Barbatul in toata plinatatea lui cauta perfectiunea si libertatea deplina. Prin entuziasmul sau si credinta sa aspira mereu spre ceva inalt -  ce sa mai zicem noi de cata iubire poate oferi barbatul! In acelasi tip iubeste dar nu cauta sa posede ceea ce iubeste si nu se deranjeaza deloc atunci cand nu este iubit. Iar daca vei intelege ca barbatul-barbat a fost creat ca sa nu mearga doar pe cai batatorite atunci vei vedea in el un ideal cat mai inalt! :)

Daca esti atent la ce am zis mai sus ai putea face distinctia clara ca totul depinde de modul cum privesti lucrurile si anume este vorba de perceptie. Am lasat mai mult loc si am batut mai mult spre perceptia noastra legata de viata ce este limitata la natura fizica a existentei noastre.
Daca ai o perceptie bine amplificata sau cel putin vei incerca sa o dezvolti, atunci acest lucru poate juca un rol foarte important in asigurarea unui nivel inalt al starii tale de bine si legatura ta cu cei din jur - nu conteaza ce profesie ai, tot ceea ce determina ca sa vezi magia din fiecare lucru este calitatea perceptiei tale -  de ea depind toate lucrurile pe care le poti face pe aceasta planeta.
Atunci cand apelezi la toti senzorii tai si iti expandezi perceptia dincolo de simturile fizice, acest lucru te poate conduce la rezultate fenomenale si iti va aduce in viata ta o dimensiune noua prin care vei vedea totul ca fiind magic, iar acest beneficiu este enorm. Am sa dau un mic exemplu  - o simpla inspiratie si expiratie te poate duce pe culmile fericirii daca vei privi acest lucru ca pe ceva magic.

Pentru a avea o perceptie magica asupra vietii este nevoie sa iti concentrezi atentia asupra naturii tale interioare si cu siguranta iti va transforma calitatea legaturilor tale cu toate cele din jur intr-un mod remarcabil.
Personal, atunci cand percep lucrurile intr-un mod divers sunt fericit si ma simt intr-o stare de pace cu toti cei din jur - nu ma las influentat de gandurile, ideile, opiniile sau filozofiile altora.

Un exercitiu interesant care te ajuta sa iti dezvolti perceptia este indreptarea atentiei tale asupra tuturor aspectelor cu care te indentifici. Inainte de culcare, incearca sa iti focalizezi atentia asupra la gandurile, emotiile, fizicul, hainele sau chiar machiajul tau, daca te machiezi. Si, porneste de la premiza ca toate acestea nu sunt una cu tine, ca sa intelegi mai bine iti voi da un exemplu - cand vine noaptea, soarele nu dispare dar pur si simplu planeta se intoarce si nu se mai uita la el. Si nu te grabi sa tragi vreodata o concluzie la ceea ce se refera identitatea ta sau la adevarul tau interior. Daca vreodata ti-ai pus intrebarea de ce nu ai fost sau nu esti suficient de atent pentru a sti cine e sinele tau - este din cauza ca esti prea ocupat, fie ca gandesti, citesti, vorbesti despre tine, dar nu privesti niciodata in directia opusa.

Am sa te las cu un exemplu, e ceva de genul - atunci cand te bucuri doar privind o frunza sau imbratisand un copac - sunt doua lucruri de care poti fi sigur, primul ar fi ca ai atins o alta dimensiune a cunoasterii si/sau esti iluminat, iar al doilea lucru ar fi ca esti un idiot - ce alegi sa fii? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Compunere Vara 2022 :)

La școală cel mai mult iubeam compunerile pentru Vară! Așa că. Felicitări călduroase cu sosirea Verii!  Ce grijulie - nu e nevoie să o căută...